Coadit

VIDEO: Richard Kemperman over zijn ervaringen met ADP

Dienstverlening voor MKB en internationale klanten

Coadit noemt zich een ‘nieuwerwets’ administratiekantoor dat MKB-ondernemers ontzorgt met innovatieve dienstverlening, geleverd door ervaren controllers en administratief medewerkers. Daarnaast verzorgt Coadit de verloning van medewerkers van internationale bedrijven zonder Nederlands (hoofd)kantoor. Hiervoor werkt Coadit samen met ADP. Naar volle tevredenheid, volgens directeur en mede-eigenaar Richard Kemperman.

Focus op MKB

Coadit is in 2000 opgericht door senior controllers Richard Kemperman en Wim Hoekman. Zij hadden één belangrijk doel: dat wat voor grote bedrijven zo normaal is op haar vakgebied, brengt Coadit naar het MKB. In het grootbedrijf was het al heel normaal: de controller die als financieel klankbord de directie bijstaat. Daarnaast hebben grote bedrijven een centrale server met daarop financiële software, waarop medewerkers vanuit meerdere locaties kunnen inloggen. Coadit maakte met haar concept de vertaalslag naar het MKB.

Complex, risicovol en kostbaar

Richard: “Naast het MKB richten wij ons op internationale klanten, die geen kantoor houden in Nederland, maar hier wel vestigingen en werknemers hebben. Voor hen is het vaak niet interessant om een eigen salarisadministrateur aan te nemen. Te complex, risicovol en kostbaar. Samenwerken met Coadit is vaak een betere keuze. Wij helpen klanten met het opzetten van hun Nederlandse administratie, het verzorgen van rapportages, HR-zaken en de salarisadministratie. Hiervoor werken we sinds 2012 samen met ADP."

Excelleren leidt tot new business

"Wij zochten een partner van naam en faam, die internationaal communiceert en die alles weet van deze complexe materie. ADP voldoet daar in alle opzichten aan. Omdat ADP ook internationaal zeer goed aangeschreven staat, kregen wij al snel diverse aanvragen van Amerikaanse organisaties, die we inmiddels tot onze klantenkring mogen rekenen! Wij zijn transparant over onze samenwerking met ADP. De contracten worden afgesloten tussen onze opdrachtgevers en ADP zelf."

Automatisering vervangt administratief werk

"Samenwerking is een belangrijke pijler onder het toekomstige succes voor de accountancybranche en financiële dienstverleners zoals Coadit. Automatisering doet inmiddels 80% van al het administratieve werk; loonstroken worden met één druk op de knop gegenereerd, loonjournaalposten worden automatisch ingelezen, inkoopfacturen worden gescand en gelezen waarna er een automatisch boekingsvoorstel volgt, etc. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe de rol van de boekhouder er in de toekomst uit zal zien!”

Verschillende omvang, dezelfde mentaliteit

Richard: “In omvang zijn ADP en Coadit niet te vergelijken, maar qua mentaliteit zie ik veel overeenkomsten. We willen allebei klanten ontzorgen en toegevoegde waarde leveren. We zijn kritisch op onszelf, willen niet alles zelf doen en hanteren geen uurtje-factuurtje mentaliteit. De dienstverlening en oplossingen van ADP sluiten hier naadloos op aan. We kunnen elkaar ook helpen. ADP heeft een waardevol netwerk binnen grote ondernemingen, wij zijn sterk in het MKB.”

De juiste partner

Richard: “Niet alleen wij zijn enthousiast over ADP, ook onze internationale opdrachtgevers zijn zeer tevreden. Samen met ADP leggen wij de puzzel van onze internationale dienstverlening. Deze werkwijze bewijst zich al jaren en is in mijn optiek een belangrijke pijler onder het toekomstig succes voor accountants en financiële dienstverleners zoals wij. Nu onze rol zo verandert, ligt de nadruk meer dan ooit op het kiezen van de juiste systemen en partners.”